Domeniul Google din Argentia a fost scos la vânzare pentru mai puțin de 25 de lei; Cine l-a cumpărat?

0
1121
Domeniul Google
Domeniul Google din Argentia a fost scos la vânzare pentru mai puțin de 25 de lei; Cine l-a cumpărat?

O întâmplare amuzantă, dar nelipsită de emoții pentru Google. Gigantul era cât pe ce să își piardă numele de domeniu, acesta fiind scos la vânzare. Mai mult, cineva chiar a reușit să cumpere domeniul Google, potrivit site-ului nostru soră Mobilissimo.ro. Avem toate detaliile despre această întâmplare în rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se pare că domeniul oficial Google Argentina a fost scos la vânzare pe web, un utilizator chiar reușind să îl cumpere. Este vorba despre Nicolas Kurona, bărbatul care a observat că domeniul nu a fost reînnoit. Astfel, pentru suma de 23 de lei acesta a achiziționat domeniul google.com.ar. Totodată, după achiziție, motorul de căutare nu a funcționat timp de câteva ore în țara sud-americană.

În mod normal procedeul se numește “cybersquatting“, existând vânători și reselleri care urmăresc acest gen de domenii. Totuși, Nicolas Kurona nu ar fi unul dintre aceștia. El a afirmat că a verificat pe site-ul nic.ar (registrul de domenii din Argentina), iar domeniul google.com/ar era liber. El susține că nu a făcut astfel nimic ilegal, iar domeniul expirase de fapt pe 21 aprilie 2021.

În final Google a invocat drepturile sale asupra produselor ce îi poartă numele și a obținut domeniul înapoi. Destul de ciudat totuși, o publicație din Argentina afirmă că domeniul urma să expire de fapt în luna iulie. Gigantul nu a declarat nimic în urma întâmplării. Totodată, aflăm de pe Reddit că registrul argentinian de domenii este foarte imprecis. Se pare că aceștia nu oferă suport pentru reînnoiri automate sau achiziții de domenii pe o perioadă îndelungată.