Serviciul Starlink pentru internet prin satelit a ajuns la peste 10.000 de abonați în SUA

0
1143
Starlink
Serviciul Starlink pentru internet prin satelit a ajuns la peste 10.000 de abonați în SUA

N-am mai scris de mult despre Starlink, unul dintre cele mai importante proiecte ale lui Elon Musk. Din câte știți, se află în fază de testare beta încă din luna octombrie a anului 2020. Totodată, SpaceX a lansat val după val de sateliți pentru ca serviciul să acopere SUA. Elon Musk a anunțat în această săptămână că serviciul a ajuns la 10.000 de utilizatori în Statele Unite.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pentru mulți oameni, serviciul este singura opțiune de internet disponibilă. Costă 99 de dolari pe lună, dar hardware-ul necesar are un preț de 499 de dolari. Vă reamintesc că echipamentul hardware include un router și o antenă prin care utilizatorii se conectează la rețeaua de sateliți din orbită. Scopul Starlink este de a oferi internet în toate regiunile de pe glob, chiar și în cele greu accesibile.

Starlink

Momentan, Starlink este disponibil în câteva zone din Statele Unites, Canada și Marea Britanie. Acum doi ani, FCC a oferit dreptul SpaceX de a lansa un număr de 11.943 de sateliți. Totuși, compania plănuiește să aibă cel puțin 4225 de sateliți pe orbită până în anul 2024. Potrivit Starlink, viteza oferită de serviciu este de 100 Mbps download și 20 Mbps upload. Cu toate că, mai mulți utilizatori declară că obțin viteze mult mai mari.

Mai aflăm astăzi că SpaceX a cerut FCC dreptul de a deveni operator eligibil de telecomunicații. Starlink ar obține în acest fel dreptul de a opera și în regiuni precum Alabama, Connecticut, Hampshire, New Your, Tennessee, Virginia și Virginia de Vest. Momentan, SpaceX are acces la aceste regiuni prin intermediul proiectului FCC Rural Digital Opportunities. Acest proiect are ca scos aducerea conexiunilor de internet rapide în zonele rurale din zonele mențioante anterior. Totodată, statutul de operator de telecomunicații ar facilita dezvoltarea mai rapidă, ar îmbunătăți latența și serviciile de voce.