Donald Trump nu a mai fost în lumina reflectoarelor de ceva vreme, dar iată-l că revine şi e pus pe fapte mari. Fostul preşedinte SUA pregăteşte propria reţea de socializare, pe care urmează să o lanseze în câteva luni. După cum ştiţi probabil, după asaltul de la Capitoliul SUA de la început de an, marile reţele de socializare i-au închis conturile oficialului.
Donald Trump are interzis pe Twitter, YouTube, Facebook, Instagram şi alte reţele de socializare. Între timp susţinătorii săi care se reuniseră pe diferite reţele de socializare considerate afiliate alt-right au pierdut la rândul lor posibilitatea de exprimare, după ce Amazon nu le-a mai oferit hosting. Aflăm acum de la purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump, Jason Miller că se pregăteşte o revenire în social media a fostului şef de stat. Iată declaraţia sa:
E ceva care cred că va fi cel mai fierbinte subiect în social media. Va redefini complet „jocul”. Şi toată lumea va aştepta să vadă cu ce vine Preşedintele Trump, dar asta pe propria sa platformă.
Apropo de acest subiect, YouTube a declarat la începutul lunii martie că va ridica interdicţia lui Trump atunci când dispare riscul de incitare la violenţă. Pe de altă parte Trump a primit interdicţie pe viaţă pe Twitter, pe care îl folosise în mod intens, repetat şi viral pe parcursul mandatului său. Acolo îşi ataca criticii, ţipa „fake news” şi etala poziţii controversate. Cât despre prezenţa pe Facebook, aceasta este subiect de dezbatere la vârful companiei lui Mark Zuckerberg.
Încă nu e clar dacă Trump va fonda de la zero o reţea de socializare sau va face un parteneriat cu o firmă deja existentă. Miller aminteşte de „nume mari” şi „numeroase companii”, deşi toxicitatea personajului ar dăuna celor din Silicon Valley care propun un astfel de proiect, după părerea mea. Trump a comunicat cu publicul său în ultima vreme prin mailuri trimise de secretarii săi, dar şi prin interviuri acordate la FOX News, Newsmax şi One America News Network.
Asociaţii şi fanii lui Trump au comunicat în ultima vreme pe reţelele sociale Parler şi Gab, deşi acestea au pierdut suportul partenerilor ce le asigurau hosting.