Următorul Nintendo Switch este așteptat cu ecran OLED de 7 inch; Va oferi și output 4K

0
1580
Nintendo Switch

Detaliile despre următorul Nintendo Switch au început să se înmulțească, iar astăzi publicația Bloomberg vine cu dezvăluiri importante. Nu știm exact cum se va numi viitoarea consolă, fie Switch 2, fie Switch Pro, dar știm ce ne rezervă. Sursele citate de Bloomberg susțin că Nintendo va face trecerea la un ecran OLED pe unitatea portabilă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Mai exact, este vorba despre un panou de 7 inch OLED cu rezoluție 720p, acesta fiind produs de Samsung Display. Startul producției acestui ecran va fi dat în iunie și va fi un panou rigid și nu flexibil precum vedem pe telefoane. Ce înseamnă asta este că va fi și mai ieftin de achiziționat.

O altă mențiune de aici este aceea că modelul în cauză va fi capabil de output 4K pentru jocuri, odată conectat la un televizor. Avem așadar parte de un upgrade la output-ul 1080p oferit de actualul Nintendo Switch. Apropo de prima astfel de consolă, aceasta venea cu ecran LCD de 6.2 inch, în timp de varianta Lite opta pentru un ecran de 5.5 inch.

Ce ne va aduce această creștere a display-ului? Sperăm ca în primul rând să contribuie la muchii mai înguste ale panoului frontal. Unii spun că ar trebui să ne așteptăm și la o reducere a consumului de energie, grație trecerii la OLED. Ținând cont de faptul că startul producției ecranului va începe în iunie, atunci consola ar trebui să debuteze în toamnă. Mai apoi vine și lansarea comercială la timp pentru sezonul de cumpărături de sărbători.