Următorul aparat foto mirrorless de la Nikon va fi de fapt o cameră full frame

1
758

Nikon are planuri mari pentru perioada următoare, deşi a anunţat recent modelul full frame D850 cu captură video 4K. Cu ocazia unui interviu al unui oficial al firmei am descoperit că niponii pregătesc un aparat foto mirrorless full frame.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E logică această mutare, având în vedere că doar Sony are camere full frame mirrorless în acest moment. Totuşi şi Canon pregăteşte un aparat de genul, deci Nikon trebuie să se mişte rapid. Tetsuo Goro este oficialul intervievat, acesta fiind responsabil cu zona de cercetare şi dezvoltare a companiei. Nikon a mai oferit în trecut indicii că ar lucra la un mirrorless, venind chiar de la preşedintele Kazuo Ushida.

Acesta a menţionat tehnologii industriale de top, dar şi un aspect “jucăuş” al camerei. Seria Sony A7 a fost dată ca exemplu cu o altă ocazie de către reprezentanţi Nikon, care afirmau că segmentul de mirrorless e în creştere. Avantajele includ viteza crescută, greutatea scăzută, focalizarea automată superioară şi captura video de top. Celebrul producător de aparate foto nu se teme să ia feedback de la public.

Astfel domnul Tetsuo a afirmat că ştie de un grup de Facebook care include pasionaţi foto, ce fac muncă DIY şi au sugerat un nou focus screen. Despre camerele mirrorless oficialul a declarat că ele pot fi mai subţiri şi că dispare problema vibraţiei şi a sunetului de shutter. Potenţial şi idei există, dar Canon ar avea deja un debut de mirrorless setat pentru 2018, deci Nikon trebuie să ia viteză.