BMW va renunța complet la cheia tradițională pentru automobile; vede smartphone-ul drept înlocuitorul perfect

0
1444
BMW

O veste destul de interesantă sosește astăzi din partea germanilor de la BMW, grup ce ar urma să renunțe complet la cheile tradiționale pentru automobile. Ian Robertson, membru al consiliului de administrație responsabil pentru vânzări confirmă această informație și aflăm cu ce va fi înlocuită cheia standard.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

BMW spune că aceste chei tradiționale devin din ce în ce mai puțin relevante și necesare pentru consumatori, asta pentru că oricum fiecare dintre posesorii de automobile deține un smartphone pe care au instalată aplicația dedicată BMW și prin care pot debloca mașina doar printr-o apăsare pe ecran.

Multe mașini din portofoliu vin cu tehnologia de pornire a motorului fără a fi necesară inserarea cheii în contact și astfel utilizatorii ajung să care cheia zi de zi în buzunar fără a fi nevoie să o scoată din buzunar. Smartphone-ul este văzut drept soluția ideală, idee pe care și Tesla a avut-o cu Model 3.

Rămâne acum să vedem cum va implementa BMW această soluție asupra viitoarelor automobile, hacking-ul eventual fiind cu siguranță și el luat în calcul.