Parrot lansează noua versiune de dronă Parrot Mambo, cu headset VR şi vizionare first person

1
914

Parrot vrea să ne facă să ne simţim că pilotăm chiar noi drona Parrot Mambo, oferind la pachet un headset VR care primeşte un feed video chiar de la vehiculul zburător. Noua versiune se numeşte Parrot Mambo FPV şi va permite să filmăm şi să vizionăm în first person acţiunea şi mediul din jur.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Headsetul special se numeşte Parrot Cockpitglasses 2 şi va permite utilizatorilor să introducă un smartphone cu ecran de până la 6 inch în respectiva cască. Cu ajutorul său vom vedea fix ce “vede” şi drona din aer. Totul va deveni mai imersiv şi ne vom simţi ca şi cum am zbura… ca Superman. Problema e că veţi putea avea o senzaţie de greaţă, dacă suferiţi de rău de mişcare sau chiar de înălţime.

Drona Parrot de faţă vine cu diferite nivele de dificultate şi e promovată drept numai bună pentru începători. Parrot Mambo FPS costă 180 de dolari, preţ la care primiţi drona, dar şi o cameră FPV HD, headsetul şi un joystick pentru controlul vehiculului. Produsul va fi disponibil în magazine în această lună. Tehnologiile de pe această dronă sunt împrumutate de la varianta sa mai mare, Bebop 2.

Toate componentele sale sunt uşor de înlocuit şi modulare, deci accidentele şi picajele nu vor fi o problemă fatală. Noul modul de cameră se ataşează la zona superioară a lui Mambo şi suportă stocare microSD. Camera capturează clipuri video în 720p şi pe lângă controlul pe bază de joystick e disponibil şi control pe bază de aplicaţie smartphone.

Raza de control este 20 metri de pe smartphone şi 100 de metri de pe joystick. Autonomia dronei este de 10 minute.