Western Digital începe livrările de harduri de 12 TB; Modele de 3.5 inch premium WD Gold 12 TB

0
1062

Western Digital a început livrările celor mai noi şi speciale harduri de 3.5 inch, modelele WD Gold de 12 TB. Deocamdată acestea ajung la parteneri şi retailerii mari şi sunt bazate pe o platformă similară cu cea a modelelor HGST Ultrastar He12.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

WD Gold 12 TB este menit pentru mediul enterprise şi are o stabilitate deosebită. La capitolul hardware, acest HDD este similar cu HGST Ultrastar He12 de 12 TB, ambele fiind bazate pe tehnologie HelioSeal de generaţie a patra. Aceasta implică 8 plăci de înregistrare magnetice perpendiculare, fiecare cu capacitate de 1.5 TB. Arhitectura internă a ambelor HDD-uri a primit un design nou faţă de predecesori, pentru a face loc plăcii cu numărul 8.

WD Gold şi Ultrastar He12 sunt destinate mediului enterprise şi vin cu multipli senzori şi tehnologii care le apără de vibraţii şi probleme cu performanţa. WD Gold şi Ultrastar H12 au suporţi speciali de stabilitate sus şi jos. Ambele modele suportă funcţia TLER (time limited error recovery), care creşte viteza timpului de recuperare RAID.

În ce priveşte performanţa, noul model oferă 7200 RPM, viteză de transfer de 255 MB/s şi latenţă de 4.16 ms. Există versiuni cu interfaţă SAS de 12 Gb/s în cadrul acestei game şi cu funcţia Instant Secure Erase. WD Gold costă 521.99 dolari şi este disponibil direct de la Western Digital, dar şi la alţi retaileri.