Tesla brevetează un sistem de înlocuire rapidă a bateriilor de pe Model S și Model X

1
819
Tesla

Pentru că toate automobilele Tesla folosesc propulsie electrică și bineînțeles baterii, firma condusă de Elon Musk caută și metode mai rapide și ușoare de înlocuire a bateriilor de la interiorul acestor vehicule atunci când ajung la finalul ciclului de viață și nu mai dau randament. Aflăm astăzi că Tesla are ceva planuri în acest sens.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ne-o confirmă un brevet recent primit de către firma americană, aici fiind prezentat un sistem de înlocuire rapidă a pachetelor de baterii – proces care aparent va avea loc în mai puțin de 15 minute.

Un asemenea sistem ar putea fi instalat într-o stație service sau integrat pe o platformă mobilă pentru deplasarea oriunde și oricând. Astfel, un Model S sau Model X ar urca pe rampă și ulterior tehnicienii vor asista mașinăria pentru schimbarea bateriilor de la interiorul mașinii.

Ideea este interesantă, dar acum rămâne de văzut când va fi pusă în practică și dacă într-adevăr durata de schimbare a bateriilor este atât de mică. În altă ordine de idei, aflați că pe 26 octombrie cei de la Tesla vor prezenta și primul camion electric!