Urmatoarea misiune NASA pe Luna in 2009

0
756

NASA a amanat lansarea unei navete fara echipaj catre Luna pana in 2009, dupa ce aceasta ar fi trebuit sa isi inceapa misiunea in luna decembrie a acestui an. Rolul sau era acela de a cauta zona ideala pentru aterizare, in cazul unui zbor cu astronauti la bord.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acesta este primul pas in cadrul programului NASA de a trimite astronauti pe Luna si chiar mai departe de satelitul Pamantului. Nava Lunar Reconnaissance Orbiter trebuia sa decoleze din Cape Canaveral, Florida in decembrie la bordul unei rachete Atlas V. Totusi misiunea va debuta anul viitor, amanarea fiind cauzata de un schimb dintre NASA si Air Force, care doreste sa testeze un prototip de naveta spatiala in aceasta perioada.

Intarzierea ii va costa pe cei de la NASA pana la 7 milioane de dolari pe luna si trebuie mentionat faptul ca urmatoarea „fereastra” de lansare se va deschide in data de 27 februarie 2009. Agentia spatiala nord-americana spera sa aduca din nou omul pe Luna pana in 2020, asta dupa ce misiunea din 2009 va utiliza naveta de 491 de milioane de dolari, care va analiza suprafata satelitului timp de un an cautand un loc de aterizare ideal.

Sursa