A murit parintele rewind-ului, Bert Praetorius

0
638

Daca aruncati o privire pe Reddit, agregatorul de stiri similar cu Digg, veti descoperi o postare tribut a unui utilizator care afirma ca bunicul lui, inventatorul rewind-ului tocmai a murit. Bert Praetorius este numele celui care a facut posibil ca noi sa utilizam mecanismul de derulare inapoi a casetelor video.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Participant in cel de-al doilea razboi mondial, Bert a fost lasat la vatra in New York, unde a lucrat la NBC ca inginer electronist. In cadrul acestei companii, el a dezvoltat tehnologia de rewind, perfectionand-o, astfel incat sa nu mai apara linii negre pe ecran la derularea inapoi. Si toate acestea cu ani buni inainte ca aparatele video sa devina o moda.

Bert Praetorius si-a prezentat inventia in emisiunea „I’ve got a Secret”, dar de-a lungul timpului inventatorul a primit putine recunoasteri ale meritelor sale. Dupa cativa ani, Bert s-a pensionat si a locuit in New Jersey, impreuna cu familia sa, fiind printre primele persoane care detineau un calculator de buzunar si un PC.

Sursa