Un studio cinematografic va ajunge în spaţiu, alipit la Staţia Spaţială Internaţională; Tom Cruise va filma acolo!

0
1537

Ştiam deja că Tom Cruise vrea să îşi filmeze una dintre viitoarele pelicule în spaţiu şi ar avea un proiect de 200 de milioane de dolari în pregătire, dar iată că acum lucrurile chiar se pun în mişcare. Un modul SEE-1 gândit pentru cinematografie va fi lansat în 2024 în spaţiu şi va fi alipit la Staţia Spaţială Internaţională.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Joi, pe 20 ianuarie o companie de producţie cinematografică din Marea Britanie, care se laudă că ar produce următorul film spaţial cu Tom Cruise şi-a detaliat planurile. E vorba despre ataşarea primul studio cinema şi arenă sport la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) în 2024. Compania se numeşte Space Entertainment Enterprise şi colaborează cu constructorul de vehicule spaţiale Axiom Space.

Axiom are contract cu NASA pentru a construi şi ataşa module experimentale la ISS. Rezultatul se va numi Axiom Station şi primul modul numit Axiom Hub 1 ar trebui să fie lansat peste 2 ani. Apoi vor fi ataşate şi altele până se creează o staţie spaţială independentă şi se separă de ISS în 2028. Cat despre modulul cinema, SEE-1 va fi ataşat în decembrie 2024 şi e gândit pentru creatorii de conţinut şi studiourile de film care vor să facă filmări acolo sau chiar să transmită live evenimente sportive sau concerte.

Video-uri şi imagini ale lui SEE-1 de pe site-ul oficial prezintă modulul ca o uriaşă sferă albă. El va fi gonflabil, cu diametru de până la 6 metri şi Axiom va avea de câştigat închiriind segmentul creatorilor. În 2020 aflam de la NASA că lucrează cu Tom Cruise pentru a filma o peliculă în spaţiu, iar SpaceX Crew Dragon trebuia să îl ducă pe actor pe ISS. Între timp Axiom s-a mişcat mai rapid şi a prins contractul.