Un robot de securitate a încercat să se sinucidă aruncându-se într-o fântână

2
1839

Parcă ieri avertiza Elon Musk să avem grijă cu roboţii şi AI-ul, altfel ne vom trezi într-o situatie gen Terminator mai curând decât ne aşteptam. Azi aflăm că un robot s-ar fi “sinucis”, aruncându-se într-o fântână şi sincer să fiu nu ştiu cum să privesc această ştire.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre un robot de securitate din Washington DC, care opera într-o clădire de birouri. Modelul respectiv este Knightscope K5 şi cântăreşte 136 kilograme, având o înălţime de 1.52 metri. Formatul acestui robot nu îi permite să se ridice prea uşor dacă este dărâmat, el neavând braţe sau mânere. Nu e foarte clar cum şi de ce a ajuns în fântână maşinăria, deci ideea de “sinucidere” e mai degrabă o glumă.

Nu e foarte clară nici starea robotului şi dacă mai este funcţional sau nu. Cert este că maşinăria îşi exercita jobul de pază de ceva vreme şi cartografiase şi cunoştea perfect zona, deci avea zero motive să ajungă din greşeală în fântână. Fie a fost hackuit de către angajaţi, fie aruncat de aceştia, sau poate un update de firmware greşit i-a stricat senzorii.

Roboţii de acest tip au camere la bord, deci putem afla care au fost ultimele imagini filmate. Nu e prima ispravă negativă comisă de acest model, un K5 fiind dărâmat de un bărbat beat anul trecut şi un alt K5 călcând un copil de 16 luni şi apoi părăsind locul faptei. Aceşti K5 par destul de malefici dacă mă întrebaţi pe mine…