Armata SUA lucrează la braţe robotice care să alimenteze elicopterele

0
929

Ideea de a alimenta un automobil cu un braţ robotic îi venise lui Elon Musk de ceva vreme şi se pare că e gata să fie transplantată şi în zona elicopterelor. Astfel aflăm că Armata SUA lucrează la braţe robotice care să alimenteze vehiculele aeriene.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dacă avioanele de vânătoare se pot alimenta chiar şi în zbor, elicopterele depind de aprovizionările făcute la sol, care durează destul de mult. E nevoie de echipe întregi de persoane şi de pompe şi tuburi de alimentare. Practic trebuie să ai un echipaj de soldaţi sau ingineri pe teren, în zone periculoase doar pentru alimentare. Acum se testează totuşi o alternativă robotică, cunoscută drept Autonomous & Robotic Remote Refueling Point (AR3P), care poate încărca elicopterele fără riscuri umane.

Sistemul implică, precum cel Tesla braţe articulate robotice, care vor conecta sistemul de alimentare la elicopter. Pe lângă avantajele lipsei de riscuri umane, această metodă creşte şi viteza cu care combustibilul ajunge în rezervor. Deocamdată totul este în faza de test al riscurilor tehnice şi urmează apoi testele în viaţa reală. Cel suprem va implica un zbor de test cu un elicopter Apache AH-64, care va opri la o staţie robotică.

Nu vă imaginaţi ceva prea complex aici, pentru că Armata SUA în sine a declarat că va folosi soluţii comerciale. Idealul este o detaşabilitate cât mai bună şi o eficienţă sporită, plus siguranţă. Îmi imaginez ceva similar cu ceea ce vedem la Formula 1, dar mecanizat…