Militarii britanici au testat jetpack-uri ce aduc cu costumele din “Iron Man” – VIDEO

0
1510

În ultima lună au apărut foarte multe ştiri despre tehnica militară, specifice unei atmosfere tensionate din Europa şi Asia. Mă gândesc la presiunea Rusiei de la graniţa cu Ucraina, dar şi la tensiunilea China – Hong Kong şi China – Taiwan. Franţa şi-a încordat muşchii în ultimele făcând armata obligatorie, iar Marea Britanie îşi flexează capacităţile de atac cu soldaţi care folosesc jetpack-uri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vedeţi în clipul de mai jos cum un membru al Marinei Regale britanice care a testat un costum cu propulsie, care pare luat direct din filmele “Iron Man”. El a aterizat pe portavionul HMS Tamar fără probleme. Costumul a fost dezvoltat de către Gravity Industries, în colaborare cu Marina Regală, testând modul în care ar putea ajuta la operaţiunile maritime. Cunoscut ca “Gravity Jet Suit”, dispozitivul a fost testat şi de către paramedicii din Lake District. Precizia controlului e net superioară precedentelor tenative de jetpack.

Militarii care au testat acest jetpack au simulat o abordare a unui vas şi cucerirea sa. Vedem cum un soldat se ridică de pe o barcă pneumatică, apoi zboară deasupra apei pentru a ajunge pe un vas, a ateriza pe puntea sa şi a lansa un cablu pentru că restul soldaţilor să urce la bord. Apoi în acelaşi clip mai vedem şi alţi 3 soldaţi care zboară ca nişte bondari pe puntea vasului. Costumele încă par butucănoase, în special în zona mâinilor soldatului, care nu are prea multă libertate de mişcare.

Altă problemă e că echipamentul nu e deloc silenţios, iar elementul surpriză dispare complet într-un atac. Există şi problema vulnerabilităţii, pentru că aceste jetpackuri includ un rezervor cu combustibil care e ideal de ţintit de către adversar, detonând imediat soldatul. Iar mâinile ocupate ale “zburătorului” nu pot fi folosite pentru a trage. Gravity lucrează cu expertul în robotică James Bruton pentru a crea un mecanism de head tracking, care le va permite soldaţilor să ţintească doar prin mutarea privirii.

Deocamdată totul e doar prototip şi mai e de lucru.