Samsung Bixby Speaker ar fi fost amânat, poate chiar anulat

0
948

Asistentul virtual al celor de la Samsung, Bixby de abia a debutat ieri cu funcţii vocale în SUA şi Coreea de Sud, dar nu totul e roz legat de acest produs. Dacă pe telefoane merge binemersi, aparent nu va primi şi un gadget dedicat, aşa numitul Samsung Bixby Speaker.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acesta ar fi fost amânat, sau chiar anulat, conform unor surse apropiate de proiect. Bixby Speaker se dorea a fi rival pentru Amazon Echo, Apple Homepod şi Google Home. Informaţii din Coreea de Sud afirmă că acest proiect ar fi fost casat, la doar o lună după ce zvonurile începuseră. Până şi un nume de cod, “Vega” apăruse la un moment dat, dar problemele cu recunoaşterea limbii engleze de către Bixby au dus la amânarea întregului proiect.

Samsung a decis că nu are un avantaj clar asupra rivalilor săi din acest segment. Samsung nu vede un difuzor cu AI drept un produs care să fie uşor de promovat şi împins în faţă prin marketing. Piaţa globală e deja dominată de Amazon Echo, iar piaţa coreeană a difuzoarelor smart ar fi prea mică. Samsung vede această piaţă ca una nesigură şi consideră moda difuzoarelor de genul drept trecătoare.

Judecând după recenziile lui Bixby Voice cel finalizat, nu este un rival pe măsura lui Alexa, Siri sau Google Assistant, deci înţelegem de ce ezită Samsung să continue acest proiect. Alexa deja recunoaşte mii de comenzi şi este deschis şi către aplicaţii third party, deci va fi greu ca Bixby să îl ajungă din urmă.