Încă de acum câteva luni apărea o informaţie că Samsung ar lucra la un difuzor smart bazat pe asistentul virtual Bixby, dar acum datele problemei devin ceva mai clare. Wall Street Journal are un articol acum în care scrie pe larg despre proiect.

Publicitate

Difuzorul cel nou ar fi bazat pe Bixby, asistent virtual promovat intens odată cu Galaxy S8, cu care a şi debutat de altfel (dar a fost inactiv multă vreme). Faptul că difuzoarele de genul sunt în trend a fost confirmat inclusiv de către Apple, care l-a prezentat pe HomePod în cadrul WWDC 2017 la începutul lunii trecute. Acum e rândul unei replici de la Samsung, care are avantajul faptului că deţine brandul Harman şi produsele acustice asociate.

Într-o oarecare măsură Samsung a lucrat deja la ceva de genul, oferind expertiza Harman Kardon pentru proiectul Invoke, un difuzor bazat pe soluţia AI Microsoft Cortana. Deocamdată se vehiculează numele de cod Vega pentru difuzorul smart Samsung. În condiţiile în care Bixby cel cu suport pentru limba engleză a tot fost amânat, auspiciile pentru acest produs nu sunt chiar ideale.

Studiile arată că 36 de milioane de americani folosesc sau vor folosi un difuzor smart la un moment dat în acest an, dublu faţă de anul 2016. Difuzoarele de genul oferă informaţii despre vreme, scoruri din sport, preţuri ale acţiunilor, dar pot şi deschide aplicaţii sau să se conecteze la diferite servicii online. Printre produsele rivale se numără Amazon Echo, Google Home şi evident Apple HomePod.

Având în vedere cât de lent a evoluat Bixby aş spune că mai e cale lungă până la debutul difuzorului Samsung.