Samsung prezintă headsetul său VR Exynos de sine stătător, care nu are nevoie de smartphone ataşat

0
1026

Headseturile VR par să fie următoarea culme a divertismentului digital, iar Samsung a fost printre primele companii care au atacat segmentul. Au făcut-o în colaborare cu Oculus, dar rezultatul a fost mai degrabă experimental în prima generaţie cel puţin. Headseturile au fost bazate pe telefoanele Samsung, dar acum sud coreenii au creat şi o versiune de sine stătătoare.

Publicitate

Avem doar un prototip deocamdată, pe care îl vedeţi mai sus şi care e cunoscut sub numele preliminar de Samsung Exynos VR. De această dată nu e nevoie să mai andocăm telefonul în headset şi nici să îl scoatem când am terminat cu divertismentul. Prototipul a fost pus la treabă de către cei de la Visual Camp, o companie care a creat o tehnologie de monitorizare a privirii şi mişcărilor ochilor utilizatorilor.

Exynos VR are un ecran integrat, un procesor Exynos la nivel de smartphone şi tot hardware-ul necesar pentru ca aplicaţiile VR să funcţioneze. Se lucrează în laboratoarele Samsung de ceva vreme la acest produs, care a ajuns la versiunea Exynos VR III. Aceasta e bazată pe un procesor hexa core de 10 nm, cu două core-uri Samsung M2 tactate la 2.5 GHz şi 4 core-uri Cortex A53 tactate la 1.7 GHz.

De partea grafică se ocupă un GPU Mali G71 MP20, iar ecranele sunt două panouri WQHD+, cu refresh rate de 90 FPS. Există şi o variantă singulară 4K la 75 Hz. Headsetul Exynos VR suportă tracking al mişcărilor mâinii, recunoaştere vocală şi chiar recunoaşterea expresiilor faciale. Observ că această cască e ceva mai masivă decât Gear VR, are şi un ventilator sus şi nu are un design chiar sexy, ci mai degrabă butucănos şi angular.