Microsoft prezintă un termostat inteligent în gen Nest, bazat pe Cortana – GLAS (Video)

0
1182

Chiar dacă nu am mai văzut indicii despre vreun difuzor inteligent cu Cortana în ultima vreme, iată că totuşi Microsoft are alte gadgeturi cu Cortana pe care să ni le propună. E vorba despre un termostat inteligent spre exemplu, unul în gen Nest, care tocmai a fost prezentat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Puteţi admira un demo mai jos, iar acest aparat vine de la Johnson Controls şi e cunoscut drept GLAS. La bord se află un touchscreen semi transparent şi controlul se face prin comandă vocală via Cortana. Trebuie doar să îi spuneţi să scadă sau crească temperatura şi se va rezolva. Soluţiile hardware şi software de aici sunt centrate în jurul lui Windows 10 IoT Core.

Aparent senzorii îi permit aparatului să detecteze prezenţa unei persoane în cameră şi calitatea aerului la interior şi exterior. Nu avem încă un preţ sau dată de lansare, dar ne aşteptăm ca suma să fie peste cea a unui produs din gama “clima control”. Cortana Skills Kit debuta la BUILD 2017 şi de atunci ne aşteptăm să vedem asistentul implementat pe tot mai multe terminale, împreună cu alte tehnologii Windows 10.

Singurul produs de acest tip apărut până acum era difuzorul Harman Kardon Invoke cu Cortana. Acesta e doar începutul şi pe viitor frigidere, soluţii smart home şi altele de gen vor primi dotări de acest tip.