Yachtul zburător al viitorului este ataşat unui balon şi este prietenos cu mediul

0
2108

Dacă maşinile zburătoare se tot lasă aşteptate, acum avem o altă soluţie pentru cei care simt că yachturile miliardarilor nu mai sunt de ajuns. AirYacht pare să fie soluţia, el servind şi ca mijloc de transport aerian, dar şi acvatic. Este descris de creatorii săi ca „yachtul zburător al viitorului”, care e şi eco-friendly.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Creaţie a lui Guillaume Hodde şi a designerului de ambarcaţiuni Franck Darnet, acest concept implică două segmente: un balon de 200 de metri şi un superyacht de 60 de metri. El e practic un soi de mini vilă ataşată sub balon. Balonul este împlut cu heliu şi poate ajunge la o viteză de 50 de noduri (92.5 kilometri pe oră) şi la altitudini de 3000 de metri. Există şi un lift care face legătura între cele două unităţi.

Zona de locuit oferă un spaţiu de 750 de metri pătraţi, iar AirYacht are un total de 3 etaje. Poate găzdui până la 12 oaspeţi în 5 sau 6 cabine, dar şi un echipaj de 12 persoane. 3 piloţi vor avea un cockpit dedicat la al treilea etaj. Există şi o terasă de 350 de metri pătraţi, o piscină, jacuzzi, sala de fitness şi jetski-uri pregătite pentru distracţie. Mai mult de atât, va fi integrat şi un garaj şi un helipad.

Vehiculul cu design de Zeppelin poate zbura între 100 şi 3000 de metri deasupra solului şi are un mod de croazieră automată ce poate fi ţinut activat până la o săptămână. Alimentarea e hibrid, iar în 10 ani creatorii speră să lanseze o versiune pe hidrogen.

Se pare că AirYacht e mai mult decât un concept şi au început deja precomenzile, cu promisiunea de a le livra în 2026.