Uber lansează brandul de trotinete electrice Jump, care acoperă şi baterii interschimbabile

0
3763

Uber lansa în toamna anului trecut un serviciu de închiriere de trotinete şi scutere electrice numit Jump. La debut proiectul a fost realizat în colaborare cu Xiaomi, care a livrat produsele hardware propriu zise. O a doua versiune de Jump vine în SUA şi Europa, dar de această dată cu alt furnizor de hardware.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Trotineta de bază este tot roşu-neagră şi va sosi în State pe 24 iunie, iar apoi în câteva săptămâni şi în Europa. Avem de-a face cu o trotinetă electrică aici, cu un cadru solid şi frâne mai bune decât la varianta chineză. Frânele sale sunt inspirate de cele de la biciclete de această dată, iar frâna de mână va opri ambele roţi deodată.

Nu avem încă detalii clare despre o viteză maximă sau autonomie. Acest „scooter” a fost prezentat la conferinţa Uber Elevate, iar sub acelaşi brand Jump apare şi un sistem de baterii înlocuibile pentru biciclete electrice. Până acum trotinetele realizate pentru servicii de gen Lime sau Jump nu aveau baterii înlocuibile prea uşor, pentru a nu fi furate. Uber a realizat un sistem mai intuitiv, care să permită schimbarea mai rapidă a bateriei.

Asta înseamnă că teoretic clientul poate schimba bateria singur. În Bucureşti avem deja Lime, Flow şi Wolf-e, iar în curând am putea avea o piaţă chiar aglomerată de servicii de trotinete electrice dacă mai apar. Posibil ca Lime, care are parteneriat cu Uber să primească trotinetele de la Jump.