Toyota produce pentru Japonia un rover lunar, poate chiar marţian

0
997

Agenţia spaţială din Japonia, cunoscută drept JAXA ia în calcul posibilitatea realizării unui rover lunar, ba chiar marţian, împreună cu cei de la Toyota. Rezultatul va fi un “vehicul pentru explorare spaţială”, care are echipaj şi presurizare suficientă.

Publicitate

Va folosi baterii, iar acest concept stă la baza unor vehicule pentru explorare spaţială, care ar trebui să sosească în varianta finală în anii 2030. Un astfel de rover ar urma să fie lansat în 2029 în spaţiu, iar agenţia japoneză e axată pe explorarea lunară deocamdată. Vehiculul are deja câteva specificaţii gândite.

Ar urma să aibă 6 metri lungime, 5.2 metri lăţime şi o înălţime de 3.8 metri. Ar avea mărimea a două microbuze şi un spaţiu de locuit de 13 metri cubici, care poate găzdui două persoane în mod destul de comod. La urgenţe încap chiar 4 persoane la interior. Ca să facem o comparaţie cu un alt rover care a transportat astronauţi pe Lună, cel de la misiunile Apollo, acela avea doar 3.1 metri lungime şi 1.14 metri înălţime.

https://www.youtube.com/watch?v=1kd2nFHAAtU

Toyota va folosi experienţa sa în vehicule electrice, mai ales Prius pentru a crea un rover electric lunar. Transportorul va avea 6 roţi şi va putea purta 2 persoane pe o distanţă de 10.000 de kilometri doar cu alimentare solară, care va duce energia la celulele bateriilor. Ambiţiile spaţiale japoneze vin ca replică la cele chinezeşti şi americane, manifestate în ultima vreme.