Tom Cruise va filma o peliculă pe Staţia Spaţială Internaţională, a ajuns la o înţelegere cu NASA

0
1296

Se pare că salturile de la mare altitudine nu sunt de ajuns pentru Tom Cruise, care a obţinut recent aprobarea NASA de a filma pe Staţia Spaţială Internaţională. Actorul şi agenţia americană colaborează pentru a realiza un film în spaţiu.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Administratorul NASA Jim Bridenstine a confirmat acest proiect, iar SpaceX ar fi un potenţial partener pentru el. NASA discutase deja despre implicarea Staţiei Spaţiale Internaţionale în diferite proiecte comerciale, iar utilizarea sa ca spaţiu de filmare e doar un exemplu. Apoi mai sunt şi colaborările cu firme tech, pharma de inginerie şi altele, pentru a realiza teste şi experimente în gravitaţie zero. Ce e drept dacă e să fim cinici, avem aici mai degrabă un moft, pentru că filme ca “Gravity” sau “Life” au arătat foarte convingător, deşi nu au fost filmate în spaţiu.

În plus cred că bugetele filmelor vor fi umflate semnificativ de proiecte vanitoase de gen. Tom Cruise îşi adjudecă totuşi titlul de primul actor care filmează pe ISS. Încă nu e clar dacă e vorba despre un nou “Mission Impossible”, “Jack Reacher” sau vreun alt proiect deja început de artist. Încă nu avem un studio de producţie asociat peliculei, deocamdată. Trebuie spus totuşi că au mai fost realizate filme la bordul ISS, inclusiv “Space Station 3D”, un documentar canadiano-american, narat culmea, tot de Tom Cruise.

Încă un film cu cadre realizate pe ISS este “Apogee of Fear” din 2012, producţie a fiului unui astronaut, Richard Garriott. Ce ştim sigur e că filmările la “Mission Impossible 7” din Italia au fost suspendate în februarie, iar noul “Top Gun” vine în decembrie 2020. Următoarele filme “Mission Impossible” au fost decalate şi vor sosi în 2021 şi 2022. Cred că vedem mai degraba un film SF cu Cruise pe ISS.