TikTok încheie un parteneriat cu Universal Music Group; Catalogul de muzică disponibil pentru utilizatori se extinde

0
662
TikTok
TikTok încheie un parteneriat cu Universal Music Group; Catalogul de muzică disponibil pentru utilizatori se extinde

TikTok își extinde catalogul cu muzică licențiată, disponibilă pentru toți utilizatorii. Serviciul și-a anunțat recent un parteneriat global cu Universal Music Group (UMG). Astfel, creatorii de conținut pot accesa întregul portofoliu de muzică al studioului prin aplicația mobilă sau web. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ca parte a înțelegerii, melodiile artiștilor care reprezintă studioul de muzică Universal Music Group (UMG) vor fi regăsite acum în aplicația TikTok. Astfel, utilizatorii vor avea acces la mai multe melodii licențiate pe lângă cele deja disponibile prin parteneriatul încheiat de către companie cu câteva luni în urmă cu Sony Music Entertainment.

Ole Obermann, Global Head of Music al TikTok, a declarat că prin noul parteneriat va oferi suport pentru artiști și compozitori. El susține că platforma a condus la crearea de hit-uri și că „licențierea celui mai mare catalog de piese din lume va continua să inspire comunitatea”. Pe lângă faptul că utilizatorii vor putea accesa întregul catalog de muzică, artiștii UMG vor fi plătiți. Ambele companii testează, de asemenea, funcții noi.

Se pare că utilizatorii vor avea posibilitatea de a adăuga clipuri UMG în videoclipurile lor, pe lângă muzica de fundal. Acesta nu este singurul parteneriat important anunțat. Cu ceva timp în urmă, TikTok a ajuns la o înțelegere cu Warner Music Group, dar și cu compania japoneză Sony Music Entertainment. Conform mobilissimo.ro, aplicația este extrem de apreciată pe plan local. Acum câteva săptămâni, aceasta a depășit Instagram ca număr de utilizatori în România. Aplicația TikTok nu pare să cedeze, devenind din ce în ce mai populară. Recent aflam că Instagram testează funcții similare pentru a atrage noi utilizatori.