Hyundai Tiger X-1 este vehiculul care încearcă să redefinească mobilitatea

0
794
Hyundai Tiger X-1
Hyundai Tiger X-1 este vehiculul care încearcă să redefinească mobilitatea

Am tot auzit despre Hyundai în ultima vreme, însă în contextul unui parteneriat cu Apple. De această dată, producătorul auto a prezentat un nou concept. Hyundai Tiger X-1 este un vehicul / robot cu patru roți care servesc drept membre, fiind capabil să se deplaseze exact ca un patruped. Avem detalii despre acesta în rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Denumirea TIGER este un acronim pentru “Transforming Intelligent Ground Excursion Robot”, iar X1 reprezintă faptul că este un prototip (eXperimental prototype-1). Tiger este primul vehicul autonom creat de Hyundai. Acesta prezintă roți motorizate care se pot transforma în picioare în cazul terenului greu de străbătut. Teoretic, ar fi conceput pentru mersul prin păduri, terenuri accidentate și chiar pe Lună.

Momentan, prototipul prezentat are o dimensiune extrem de redusă, fiind de dimensiunea unui “bagaj de mână”, potrivit Hyundai. Compania a declarat că în versiunile ulterioare plănuiește să crească această dimensiune, așteptând încă feedback din partea publicului. Acest nou vehicul este dezvoltat împreună cu mai multe companii precum New Horizons Studio, Autodesk și Soundberg-Ferar.

Se pare că aceștia încearcă să includă componente din fibră de carbon pentru viitoarele prototipuri, astfel încât greutatea să fie redusă. Mai aflăm și faptul că Tiger va avea un design modular, permițând atașarea diferitelor accesorii. Totodată, acesta a primit și o dronă care îl poate transporta în zbor în diferite locații inaccesibile.

Vă reamintesc că Hyundai a achiziționat și Boston Dynamics pentru suma de 1.1 miliarde de dolari anul trecut. Din câte vedeți și în imagini, Tiger aduce oarecum cu robotul patruped Spot. Pe acesta l-am văzut în trecut pe ringul de dans alături de alți roboți ai companiei, iar agilitatea sa este impresionantă. Cu ajutorul echipei de la Boston Dynamics, Hyundai Tiger X-1 ar putea primi îmbunătățiri majore.