Apple renunță la colaborarea cu Hyundai și Kia pentru fabricarea mașinilor electrice Apple Car

0
1624
Apple Car
Apple renunță la colaborarea cu Hyundai și Kia pentru fabricarea mașinilor electrice Apple Car

Au existat o mulțime de zvonuri săptămâna trecută cu privire la faptul că Apple va colabora cu Hyundai și implicit, Kia, pentru a dezvolta o primă mașină electrică – Apple Car. Ei bine, aflăm astăzi că Apple întrerupe discuțiile cu Hyundai, compania care deține și Kia. De ce? Aflați în acest articol.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se pare că Apple a discutat despre viitoarea sa mașină electrică și cu alți producători auto. În ciuda zvonurilor conform cărora Kia va produce automobile pentru compania din Cupertino, Apple a mai negociat cu alți 6 producători de mașini japonezi. La începutul săptămânii, aflam că Apple este pe cale să încheie un contract cu Kia. Despre parteneriatul cu Hyundai se știe încă din luna ianuarie, când compania chiar a confirmat că va colabora cu Apple pentru a lucra împreună la un nou proiect.

Se pare că anunțul producătorului auto l-a enervat pe Apple și a decis să privească și spre alte companii. Hyundai a decis la doar două ore distanță după anunț să elimine orice referință legată de Apple:

„Apple se află în discuții cu o varietate de producători auto, inclusiv Hyundai Motor. Din moment ce discuțiile se află într-o fază incipientă, nu am ajuns încă la o decizie finală”

Potrivit Bloomberg, nu se știe încă și dacă Apple va relua legătura cu Hyundai și Kia. Se pare că există un număr limitat de producători capabili de a produce vehiculele Apple. Dacă compania din Cupertino va reveni la Hyundai, automobilele ar urma să fie produse în fabricile Kia. Acestea sunt situate în Georgia, SUA. În orice caz, APple are suficient timp pentru a se decide asupra producției și dezvoltării. Vehiculul electric Apple Car ar urma să fie disponibil abia peste 5 sau chiar 7 ani.