Microsoft Authenticator primește Autofill – Managerul de gestionare a parolelor

0
1022
Microsoft Authenticator
Microsoft Authenticator primește Autofill - Managerul de gestionare a parolelor

Microsoft a anunțat oficial soluția „Autofill”, funcția care permite utilizatorilor să-și salveze și gestioneze parolele de pe mai multe dispozitive diferite. Aceasta funcționează cu iPhone, iPad, Mac, Windows și telefoanele cu Android. Totodată, este integrată în ultima versiune Microsoft Authenticator. Avem toate detaliile mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Funcția Autofill era deja disponibilă, însă doar pentru un număr restrâns de utilizatori, fiind în stadiu beta. Acum, Microsoft a anunțat-o oficial și poate fi folosită gratuit de orice utilizator prin Microsoft Authenticator pe PC-uri. Google Chrome a primit o extensie, iar Microsoft Edge o are deja integrată în ultimul update. Anunțul a fost făcut recent prin pe blogul Microsoft:

„Autofill stochează parolele dumneavoastră în contul Microsoft. Pentru a o folosi pe telefon, deschideți aplicația Microsoft Authenticator și conectați-vă cu contul Microsoft. Dacă aveți parola salvate, acestea se vor sincroniza cu aplicația Authenticator”

Pe Mac, funcția Autofill poate fi folosită prin intermediul browser-ului Microsoft Edge sau prin extensia Google Chrome. Utilizatorii care vor să-și transfere parolele din alt manager de gestionare, le pot importa printr-un fișier CSV. Pe telefon, aplicația permite protejarea parolelor prin folosirea unui cod PIN, Touch ID sau Face ID. Mai jos vedem și cum funcționează aplicația pe Android.

Microsoft Authenticator

Și Apple a lansat recent o soluție de autentificare, însă aceasta nu funcționează pe Android. Apple iCloud Passwords sosește cu o extensie Chrome pentru a putea fi folosită pe Mac-uri sau PC-urile cu Windows. Din acest punct de vedere, soluția Microsoft Autofill se poate dovedi mult mai utilă, mai ales dacă utilizați 3 sau 4 sisteme de operare diferite. În mod clar, este mult mai ușor să folosim o astfel de aplicație pentru a nu uita parolele sau cel puțin, pentru a ne fi mai ușor să le introducem în aplicații. Vă las mai jos și link-urile de descărcare a noii soluții Microsoft.

Microsoft Authenticator este disponibil în: