Apple va investi 3.6 miliarde de dolari în Kia pentru producția Apple Car; Hyundai construiește, Apple dezvoltă software-ul

0
872
Apple Car
Apple va investi 3.6 miliarde de dolari în Kia pentru producția Apple Car; Hyundai construiește, Apple dezvoltă software-ul

La începutul acestei săptămâni, Apple a patentat o nouă tehnologie pentru proiectul său legat de automobile – Project Titan. Noul patent descrie o modalitate prin care senzorii integrați pot asista șoferul în condițiile meteorologice nefavorabile. Totodată, aflăm astăzi că gigantul se află în discuții cu Kia (aflată sub umbrela Hyundai) pentru fabricarea de mașini electrice – Apple Car.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noile informații provin din Coreea de Sud și indică faptul că producătorul sud-coreean, Hyundai, va fabrica automobile în colaborare cu Apple. Mai mult, Hyundai a și confirmat în trecut că lucrează la automobilul electric Apple (detalii aici).  Acum pare-că cei doi giganți au ajuns la o înțelegere, iar compania din Cupertino va plăti 3.6 miliarde de dolari pentru fabricarea noilor automobile.

Potrivit unui raport DongA (Via GSMArena), fabrica de producție este deținută de Kia și se află în Georgia, SUA. Pentru cei care nu știu, Kia este un brand aflat sub umbrela Hyundai Motor Corporation. Compania din Cupertino se așteaptă ca producția să înceapă până în anul 2024. Totodată, Apple își propune să ajungă la un număr de 100.000 de mașini pe an în anul 2025, iar extinderea ar presupune un număr de 400.000 de unități pe an.

Apple se bazează pe Hyundai ca partener principal întrucât compania deține E-GMP – platforma pentru construirea de vehicule electrice a gigantului auto. Kia va fi responsabilă de gestionarea procesului de producție și fabricație.

Noi tehnologii pentru Apple Car

Dacă Hyundai se va ocupa de procesul de producție, Apple se va ocupa de ceea ce știe mai bine să facă: Software. Compania din Cupertino a înregistrat recent un nou patent în cadrul Biroului SUA pentru Brevete și Mărci. Documentul relatează despre un nou sistem care va asista șoferii în timpul condusului. Se pare că va fi folosit în special în condițiile meteorogice nefavorabile. Mașina este echipată cu senzori care pot identifica semnele de circulație și marcajele în condiții de ploaie, zăpadă, fum sau praf. Vizibilitatea este un aspect crucial în timpul condusului, fiind strâns legată de siguranța pasagerilor.

 

Conform brevetului, vehiculul echipat cu acest sistem ar putea reduce riscul de coliziune prin utilizarea senzorilor radar, camerelor și senzorilor LiDAR pentru determinarea distanței. Totodată, ar include și un sistem de avertizare luminoasă. Întregul ansamblu ar fi reprezentat chiar printr-un panou aflat la exteriorul automobilului care include toți senzorii necesari. Deși sistemul este descris în detaliu, nu știm încă dacă Apple a început deja să-l dezvolte.

Apple este hotărât să ducă Project Titan la un alt nivel, după ani de inactivitate. Vă reamintesc că Sony a prezentat deja propria mașină electrică în cadrul CES 2021. Se pare că producătorii de dispozitive mobile plănuiesc să ducă competiția la un alt nivel. Nu m-aș mira ca și Samsung să lucreze în prezent la propriul automobil. Totodată, Huawei și-a anunțat deja interesul cu privire la acest segment de piață.