Instagram testează Insta Story-urile verticale, în stil TikTok

0
828
Instagram
Instagram testează Insta Story-urile verticale, în stil TikTok

Bănuiesc că toți știm cum funcționează Story-urile pe Instagram și cum le putem vizualiza. Ei bine, aflăm că acestea vor avea parte de o schimbare de design și de funcționalitate în viitor. Instagram se pregătește să implementeze Story-urile verticale, în stilul filmulețelor de pe TikTok. Avem detalii despre noua caracteristică în rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un dezvoltator de aplicații pe nume Alessandro Paluzzi a descoperit noua schimbare în codul sursă al aplicației Instagram. Acesta a și postat vestea, alături de dovadă pe Twitter și a explicat funcționalitatea.

În viitor, în loc să apăsăm scurt în stânga sau în dreapta ecranului pentru a derula story-urile, vom putea glisa în sus sau în jos. Teoretic, această opțiune pare mai firească, având în vedere că facem deja scroll în acest fel în aplicații, browsing și chat-uri. Se pare că opțiunea nu este încă disponibilă pentru public. Prin intermediul TechCrunch aflăm că noua caracteristică este încă în curs de dezvoltare. Instagram nu ne-a oferit încă o dată de lansare a acestei opțiuni.

Spuneam că seamănă foarte mult cu modul în care aplicația TikTok funcționează. Vă reamintesc că nu e prima dată când Instagram implementează o funcție similară, preluată de la TikTok. Anul trecut se lansa Reels, noua caracteristică a Instagram prin care utilizatorii pot posta filmulețe care pot fi accesate de un public mult mai mare față de story-uri. La fel ca noua opțiune pentru story-uri, clipurile din Reels pot fi derulate prin glisare verticală.

Site-ul nostru soră, mobilissimo.ro, relata cu ceva timp în urmă faptul că TikTok a depășit numărul de utilizatori Instagram. Bănuiesc că situația este similară și în alte regiuni, așa că Zuckerberg încearcă acum să găsească o soluție. Instagram a rămas destul de popular, chiar și după scandalul Facebook cu Apple și după implementarea noilor termeni în aplicația WhatsApp.