Razer a anunțat tastatura cu opțiuni avansate de control; Huntsman V2 funcționează ca un controller de PlayStation 5!

0
948
Razer a anunțat tastatura cu opțiuni avansate de control - Huntsman V2 funcționează ca un controller de PlayStation 5!

În cadrul evenimentului „February RazerStore Live„, desfășurat noaptea trecută, Razer a anunțat câteva produse interesante pentru gameri. V-am anunțat recent despre dock-ul USB cu porturi Thunderbolt 4 și iluminare RGB. Totuși, produsul vedetă a fost noua tastatură Razer Huntsman V2 care sosește cu opțiuni avansate de control, oferind o nouă experiență în materie de gaming pe PC. Cum face asta? Aflați în rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noua tastatură Razer Huntsman V2 sosește cu Switch-uri Analogice Optice. Astfel tastele au evoluat, permițând un control analogic similar cu cel redat de joystick-uri și controllere.  De menționat faptul că tastele funcționează întocmai ca un controller. Astfel, jocurile vor trebui să ofere suport pentru controlul analogic pentru a funcționa.

Razer a reușit să combine trei componente pentru a realiza această tastatură: controlul analogic, punctele de acționare ajustabile și punctele de acționare în doi pași. Iată cum funcționează:

  • Controlul analogic (Analog input): Emulează mișcăile unui joystick analogic. Astfel, sunt eliminate limitările schemei WASD cu 8 direcții, permițând mișcarea în jocuri la 360 de grade;
  • Puncte de acționare ajustabile: Gamerii pot configura și ajusta punctele de acționare pentru fiecare tastă. Astfel, utilizatorii pot alege o cursă a tastei de 1.5 mm sau de 3.6 mm ca valoare maximă;
  • Puncte de acționare duble: Permit ca o apăsare dublă de tastă să declanșeze două funcții programate. Ușurează executarea de combo-uri precum selectarea și aruncarea unei grenade folosind doar o tastă;

Iluminarea RGB este utilă pe Huntsman V2!

Huntsman V2 sosește cu tehnologia Razer Chroma care permite perifericelor Razer să lumineze RGB și să se sincronizeze. Aflăm că de acum putem alege dintr-o selecție de până la 16.8 milioane de culori și efecte de iluminare prin intermediul aplicației Razer Synapse 3. De acum, tastele prezente pe această tastatură pot urmări cantitatea de lumină ce trece prin switch și pot detecta cu precizie distanța parcursă de o tastă în momentul în care este apăsată.

Spre deosebire de switch-urile mecanice tradiționale, noile taste necesită și mai puține componente mecanice și contacte metalice, datorită folosirii iluminării. Razer spune că acum nu mai există contacte fizice care să se degradeze în timp. Astfel, compania afirmă că tastele vor rezista până la 100 de milioane de acționări.

Razer spune că și-a ascultat inclusiv comunitatea, așa că a ales să păstreze rotița digitală pentru controlul media, aflată în topul preferințelor utilizatorilor. Suprafața superioară a tastaturii este fabricată din aluminiu și prezintă și taste speciale, programabile. Tastele sunt texturate, pentru aderență sporită.

În plus, Huntsman V2 este și versatilă, Razer oferindu-ne posibilitatea de a o conecta atât prin USB 3.0 Type-C, cât și prin USB Type-A prin intermediul unui adaptor inclus.  Totodată, cablul prezintă un înveliș de fibră împletită pentru extra-rezistență.

Preț și disponibilitate

Razer Huntsman V2 costă 269.99 Euro în Europa, fiind chiar mai ieftină decât dock-ul Thunderbolt 4 abia lansat. Este disponibilă momentan pe site-ul oficial Razer, dar o vom vedea în magazine începând cu 9 februarie 2021.