Android 12 se dezvăluie în primele capturi de ecran şi aduce mult cu One UI

0
1071

Scăparea săptămânii în materie de software este o serie de capturi de ecran din Android 12. Ele aduc mult cu One UI, dar şi cu… iOS cumva. Android 12 mai are totuşi până la debut, care tradiţional are loc în intervalul august-octombrie. Ce deducem totuşi din aceste capturi aflaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Până să vină Android 12 în varianta finală vom avea câteva Developer Beta-uri şi Preview-uri, unele începând chiar din această lună. Google a partajat deja documentaţia şi codul sursă cu partenerii săi mari, pentru a le da timp să se pregătească pentru noul release. Un draft scăpat pe web de document prezintă schimbările lui Android 12 şi nu sunt puţine, mai ales la nivel estetic. Vedem un nou panou de notificări, care nu mai e transparent, ci opac, pe o nuanţă de bej deschis.

E posibil ca nuanţa să se schimbe în funcţie de temă. Quick Settings pare să fie mai aerisit şi cu mai mult spaţiu între toggle-uri. Înainte erau 6 tile-uri afişate, iar acum sunt doar 4. Au fost modificate şi poziţiile datei şi ceasului şi avem şi un indicator de Privacy în dreapta sus. Practic în Android 12 o să avem pe ecran mici indicatori cu privire la ce elemente de pe telefon sunt accesate de aplicaţii: acces la localizare, microfon şi altele.

Avem şi noutăţi pe partea de widgeturi, printre care apariţia unui nou widget Conversations, care va scoate în evidenţă mesajele, apelurile ratate şi statusurile legate de activitate. Widgetul în cauză va fi mic şi va putea afişa doar un mesaj la prima vedere. Posibil să putem da scroll orizontal printre mesaje cu swipe. Din scăpări trecute am aflat că Android 12 va aduce un sistem de teme care îţi va permite să schimbi mai facil interfaţa, dar şi aplicaţiile third party.

Chiar şi aplicaţia Camera îşi va putea schimba look-ul. Widgeturile vor aduce mult cu cele din iOS şi vor fi interactive, iar Android 12 va mai aduce şi partajarea parolelor WiFI, hibernarea aplicaţiilor neutiilizate şi o funcţie split screen avansată.