Pentru că e vară acum nu prea stăm să ne gândim la termostate şi reglajul lor, dar cum o să apară primele frunze veştejite şi ploi vom lua în calcul şi aşa ceva. Şi care e cel mai celebru termostat din lume? Evident, cel inteligent de la Nest, care e pe cale să primească o nouă versiune, cu design schimbat. Primele imagini ale sale le vedeţi mai jos.

Publicitate

Încă din 2011 a pornit la drum această serie de produse, cu diferite iteraţii prin 2012, 2013 şi 2015. Ultimele 3 versiuni au adus şi un mecanism de reglaj pentru umiditate şi detectare a umidităţii. Pe de altă parte nu totul a mers bine pentru compania aflată sub tutela Google/Alphabet. Creierul său Tony Fadell a părăsit compania anul trecut, iar noul CEO Marwan Fawaz a trebuit să îi preia frâiele.

Oficialul a confirmat că există planuri pe termen lung, care nu au fost afectate de plecare. Intenţia este de a creşte brandul şi de a ajunge la mai mulţi clienţi. Ceea ce vedeţi în acest articol reprezintă noul termostat Nest, scăpat prin intermediul unor imagini publicate de zvonacul Evan Blass, o sursă de încredere la astfel de scăpări. Vedem aici un gadget circular, cu o margine albă şi un aspect glossy.

Faţă de generaţia a treia de Nest Learning Thermostat, aici nu pare a fi inclus un display LCD tradiţional. Se pare că informaţiile precum temperaturi şi iconuri sunt proiectate din spatele unei suprafeţe din plastic. Ecranul poate afişa culori diferite şi oferă control pentru aceleaşi funcţii ca şi modelele actuale. Reţineţi că nu e foarte clar dacă avem un touchscreen aici sau nu.

Se pare că Nest a trecut la materiale plastice şi a renunţat la metal, ceea ce înseamnă că noul aparat va fi mai puţin premium. Astfel, Nest ar ataca şi zona low end şi midrange smart home. Se discută despre o lansare în perioada sărbătorilor de iarnă. De remarcat că Nest a intrat şi în zona camerelor video de supraveghere cu câteva luni în urmă, cu produsul Cam Q.