Anul trecut am aflat de primele receivere ce vor fi echipate cu noul HDMI 2.1. Acest lucru făcea posibilă utilizarea lor la rezoluții mari precum 8K sau 4K la 120FPS. Totuși, compatibilitatea pentru funcțiile HDMI 2.1 a fost instabilă, lucru care a cauzat ceva probleme pentru utilizatorii de Xbox Series X.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acum Yamaha a anunțat un nou line-up de receivere pentru anul 2021. Discutăm despre modelele RX-A8A, RX-A6A și RX A4A. Yamaha a ținut să precizeze că unele funcții ale HDMI 2.1 precum 4K/120, 8K/60, refresh rate variabil (VRR), Automatic Low Latency Mode (ALLM), Quick Frame Transport sau Quick Media Switching nu vor fi prezente la lansare.

Compania a declarat că aceste funcții vor fi activate cu update-uri software și a confirmat pentru engadget că un update va rezolva și problemele legate de Xbox Series X.

Suportul pentru formatul audio 3D precum Dolby Atmos sau DTS:X este și el prezent aici, alături de Dolby Vision pentru toate porturile HDMI. De asemenea, aceste receivere vin cu microfoane care analizează sunete din cameră și calibrează sunetul. Aici se mai adaugă și compatibilitatea cu Amazon Alexa, Siri sau Google Assistant.

Prețurile pentru aceste receivere sunt unele destul de mari. Când vor fi disponibile, adică începând cu această vară, modelul RX-A8A va costa $3000, RX-A6A undeva la $2000, iar RX-A4A va ajunge pe piață la aproximativ $1300.