În urmă cu doar câteva zile vă informam despre produsul pe care cei de la Nest îl pregătesc pentru debut în perioada următoare, produs are astăzi devine oficial. Numele său complet este Nest Cam IQ și de aici ne dăm seama că avem de-a face cu o cameră video de supraveghere ceva mai inteligentă decât majoritatea.

Publicitate

Camera de aici este destinată utilizării la interior și este capabilă să distingă obiectele de oameni, să rețină fețele familiare, dar și să detecteze străinii ce intră în casă. Dacă CAM IQ remarcă prezența unei fețe cunoscute (ex: prietenii copiilor), aceasta va trimite o alertă către posesor, precizând și acest detaliu.

De asemenea, atunci când Nest Cam IQ detectează o persoană, aceasta va da zoom automat și urmări individul în funcție de mișcările pe care le realizează în casă. Avem la dispoziție funcția de zoom digital 12x pe o anumită zonă și un feature extra este alerta audio inteligentă prin care suntem notificați dacă se aude vocea unui câine, sau vocea unei persoane spre exemplu.

Primim și 3 microfoane integrate pe această cameră, un difuzor high-end, sistem de anulare a ecoului și sistem antifonare. Există un senzor 4K aici, dar captura este oferită la rezoluție Full HD, iar câmpul de vizualizare este de 130 grame. Prețul pentru o singură cameră este de 299 dolari în SUA, iar dacă se aleg două unități, prețul este de 498 dolari.