Staţia spaţială chineză Tiangong-1 cade pe Pământ la final de martie; Iată detalii

0
1355

Cu câteva luni în urmă aflam că staţia spaţială chineză Tiangong-1 se pregăteşte de picajul pe Terra în 2018. Iată că a venit acel moment al casării, cu menţiunea că structura ar trebui să ajungă pe Pământ spre finalul lunii, sau cel târziu în aprilie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

China lansa staţia spaţială în 2011, dar pierdea controlul asupra sa în 2016. Încă de pe atunci experţii avertizau că la intrarea în atmosferă, în ciuda arderilor intense, tot va rămâne un obiect uriaş care va pica pe Terra. 8.6 tone cântăreşte impresionanta staţie şi nu cred că şi-ar dori nimeni să îi pice aşa ceva în curtea din spate.

Posibil ca obiectul să se spargă în bucăţi şi să pice în diferite zone ale globului. Conform Agenţiei Spaţiale Europene intrarea în atmosfera terestră ar trebui să aibă loc între 29 martie şi 9 aprilie, deşi termenul e foarte variabil. Va începe să pice undeva între 43 de grade latitudine nordică şi şi 43 de grade sudică, adică în zona Franţei, Spaniei, Greciei şi Portugaliei.

Vedeţi în imaginea de mai sus porţiunea în care poate lovi Tiangong-1. Deocamdată nu se poate face o predicţie mai precisă de atât, dar experţii au calmat opinia publică, afirmând că şansele de a fi lovit de o bucată de deşeu cosmic sunt aproape de zero.