SpaceX va ajunge în curând la o valoare de piaţă de 24 de miliarde de dolari

0
755

SpaceX se pregăteşte să ajungă la un nou prag în evoluţia sa, gata să atingă o valoare pe piaţă de 24 de miliarde de dolari. Astfel compania devine una dintre cele mai bine cotate firme private din Statele Unite.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ascensiunea până la acest nivel s-a făcut cu ajutorul viziunii lui Elon Musk şi a multiple misiuni de succes realizate de companie în ultimii ani. Totuşi pentru a putea duce mai departe toate proiectele e nevoie de finanţare serioasă, care poate veni doar dacă firma îşi continuă succesele. Spre exemplu săptămâna trecută SpaceX primea o rundă de finanţare de 500 de miloane de dolari.

Estimările analiştilor cu privire la companie variază, unii vorbind despre 23.7 miliarde de dolari şi alţii despre 27 de miliarde de dolari. Ultima evaluare oficială a fost făcută în noiembrie, la 21 de miliarde de dolari, conform PitchBook. Elon Musk e foarte rezervat şi discret când vine vorba de finanţare, pentru că el nu oferă detalii despre aspectele financiare, în afara celor care sunt obligatorii la nivelul de autorităţi fiscale.

Printre cei mai mari susţinători financiari SpaceX se numără DFJ, Founders Fund, Google şi Fidelity. Încă nu e clar dacă SpaceX va deveni listată la bursă, permiţând investitorilor să facă bani din creştea cotaţiilor companiei. SpaceX are proiecte foarte ambiţioase, inclusiv să ne ducă pe Marte şi oriunde pe glob în doar o oră cu rachetele sale. În comparaţie cu Tesla aici parcă deadline-urile sunt realizate ceva mai rapid, culmea.