SpaceX trimite o rachetă cu provizii către Staţia Spaţială Internaţională

2
1195

SpaceX a realizat la începutul acestei săptămâni misiunea de reaprovizionare cu numărul 14 pentru Staţia Spaţială Internaţională, trimiţând o capsulă Dragon modificată spre ea. Pe lângă faptul că este dusă o încărcătură în spaţiu, misiunea se şi întoarce cu echipamente de înlocuit.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre robotul Robonaut 2, care e stricat de câteva luni bune. Acesta este al doilea zbor oficial pentru capsula Dragon, iar o versiune derivată a sa va duce oamenii în spaţiu cândva în următorii 2 ani. Prima capsulă Dragon care a fost în vizită la ISS decola cu 2 ani în urmă, iar acum o rachetă Falcon 9 a transportat noua sa versiune în spaţiu.

Mai jos aveţi înregistrarea decolării şi a sosirii la punctul de destinaţie, unde s-a realizat cuplajul la staţie. La interiorul capsulei se află alimente şi alte provizii necesare pentru viaţa umană, plus echipamente pentru experimente. Un aparat util este Atmosphere Space Interactions Monitors, care va urmări fenomenele electrice de pe Terra. Se mai testează şi o nouă imprimantă 3D de la HP, special gândită pentru micro gravitaţie.

Capsula Dragon va sta ataşată la ISS timp de o lună, perioadă în care se realizează procesul de încărcare şi descărcare, inclusiv descotorosirea de Robonaut 2. Această platformă robotică a fost folosită timp de câţiva ani, dar recent s-a stricat şi nu poate fi reparată în spaţiu. Încă o misiune reuşită pentru SpaceX şi cu un pas mai aproape de Marte.