Apple brevetează un sistem de divertisment VR pentru automobile autonome

2
839

Pentru că şofatul viitorului se va face autonom, ne vom trezi cu o nouă perioadă a zilei în care nu avem nimic mai bun de făcut. Ca atare vom recurge la gaming, iar Apple vrea să se ocupe de asta, judecând după cel mai nou brevet pentru care a aplicat firma din Cupertino.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Apple a depus o cerere pentru brevetarea unui sistem VR pentru maşinile care se conduc singure. Acel sistem va fi montat la interiorul maşinii evident şi implică atât ecrane, cât şi căşti VR, aşa că se va modifica într-o măsură considerabilă habitaclul din vehicul. Brevetul datează încă din septembrie 2017 şi a fost publicat săptămâna trecută. E gândit în aşa fel încât să “rezolve problemele cu vehiculele în mişcare, care ar putea duce la rău de mişcare pentru pasageri”.

Ideea este de a înlocui vizualizarea lumii din jur cu cea a unui mediu virtual. Brevetul propune şi integrarea unui controller VR, care generează conţinuturi virtuale proiectate în jur sau chiar pe ferestrele automobilului. Imaginile se vor sincroniza cu un “scaun activ”, după modelul experienţei 4DX de la malluri. Apple doreşte şi integrarea de feedback fizic în acest scaun, aşa încât să resimţiţi şi ce se întâmplă cu automobilul nu doar efectele speciale.

Pasagerii pot alege şi experienţe mai relaxante, precum plutitul pe un râu sau deasupra unui peisaj mirific într-un planor. Apple părea să fi abandonat de ceva vreme ideea unui automobil, Project Titan al lor fiind mai mereu doar la stadiul de zvon. Asta nu îi opreşte să dezvolte totuşi soluţii pentru alţii…