SpaceX realizează cu succes primele faze de test ale rachetelor Falcon Heavy

2
743

După multiple pregătiri şi teasere SpaceX a realizat în sfârşit primele sale faze de test pentru Falcon Heavy. Această navetă este mult mai mare decât Falcon 9, incluzând de altfel două rachete de acest tip, plus încă una extra.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Prima lansare comercială ar trebui să aibă loc în noiembrie. Mai jos aveţi un scurt clip cu o spectaculoasă ardere de test realizată la situl SpaceX din Texas. Primul test static a avut loc în mai, verificând aprinderea rachetelor respective. E drept că nu e vorba încă de o ridicare de a sol, dar ajungem şi acolo. Falcon Heavy e practic o alipire a 3 rachete Falcon 9, interconectate pentru a transporta încărcături mai ample.

Se atinge astfel şi o capacitate de propulsie mai mare şi se pot transporta în orbită până la 70 de tone de încărcături. Creşte de aproape 3 ori capacitatea de transport faţă de un singur Falcon 9 deci. Ca şi în cazul primelor rachete Falcon şi varianta nouă poate fi recuperată după lansare, prin intermediul unei aterizări controlate. Vă reamintesc că întreg scopul rachetelor Falcon este de a crea puncte de oprire şi alimentare a navelor în drum spre Lună şi ulterior spre Marte.

În primă fază vor face livrări spre Staţia Spaţială Internaţională şi vor construi aceste huburi de oprire pentru alimentare. Încă din 2013 se pregăteşte testul rachetei mari, dar o serie de amânări din cauza condiţiilor meteo şi a problemelor tehnice ne-au adus în toamna lui 2017. Sperăm ca totul să meargă bine în noiembrie.