SpaceX îşi lansează sateliţi broadband în orbită în acest weekend

1
1077

SpaceX nu se opreşte după lansarea rachetei Falcon Heavy de acum o săptămână şi se pregăteşte pentru o nouă misiune. De această dată e vorba despre trimiterea unor sateliţi în orbită, care vor furniza acces la Internet broadband. Compania vrea să devină provider de Internet în acest mod.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Misiunea Falcon 9 care decolează sâmbătă va avea la bord doi sateliţi Starlink, împreună cu echhipamentele aferente misiunii Paz din Mexic. În luna mai a anului trecut, reprezentanţii SpaceX apăreau în faţa Comitetului Senatului SUA de Comerţ, Ştiinţa şi Tehnologie. Atunci au anunţat planuri de lansare a mii de sateliţi în orbită. Aceştia vor oferi servicii broadband la nivel global, în intervalul 2019-2024.

SpaceX vrea să ofere propriile servicii de Internet la nivel global, obţinând fonduri pentru misiunile spre Marte. E vorba despre servicii cu latenţă scăzută şi viteză ridicată, care vor fi puse în funcţiune în următorii 2 ani. 4425 de sateliţi pe 83 de niveluri orbitale sunt în plan. Compania mai vrea să amplaseze încă 7500 de sateliţi aproape de Pământ, pentru a face faţă la cererea de Internet în zonale urbane.

În 2019 va începe operarea lor, iar toate instalările în orbită se fac cu ajutorul rachetelor Falcon 9. Se anunţă un viitor interesant până la final de deceniu.