SpaceX a lansat o rachetă Falcon 9 cu 60 sateliţi Internet Starlink la bord

1
1218

Pentru cei care se întreabă din ce scoate bani SpaceX, răspunsul simplu e “din transporturi de încărcături spre Staţia Spaţială Internaţională”. O altă sursă viitoare de venit va fi o constelaţie de sateliţi care va oferi Internet întregului glob. Primul zbor cu aceşti sateliţi a avut loc în această săptămână.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În ultimele 24 de ore o rachetă Falcon 9 a decolat de la Cape Canaveral, ducând în spaţiu primii 60 de sateliţi din reţeaua Starlink. Aceştia sunt amplasaţi la altitudinea de 550 de kilometri deasupra Pământului. Unităţile de 227 de kilograme bucata vor folosi propulsie Hall şi energie de la soare pentru a forma o reţea globală de sateliţi Internet.

SpaceX vrea să lanseze un total de 12.000 de sateliţi Starlink, care să orbiteze planeta până la mijlocul anilor 2020. Dorinţa este că orice om de pe Terra să aibă conexiune de până la 1 Gbps. Racheta care a transportat primii 60 de sateliţi este una reutilizabilă, care a aterizat apoi pe o platformă din Oceanul Atlantic.

Sistemul de comunicaţii SpaceX va intra în funcţiune odată ce măcar 400 de sateliţi sunt în orbită şi activaţi. Capacitatea de a furniza Internet se atinge totuşi la 800 de sateliţi. Viabilitatea comercială şi economică începe totuşi la 1000 de sateliţi. Toţi banii vor merge spre misiunile lui Elon Musk/ SpaceX spre Marte.

Fiecare satelit Starlink este gândit să reziste nu mai mult de 5 ani, după aceea va arde în atmosfera Pământului şi va fi înlocuit. Orbita Pământului e pe cale să devină tare aglomerată, pentru că şi alte companii au planuri similare de constelaţii.