Boring Company a lui Elon Musk a pus la cale o cursă prin tunel versus trafic normal (Video)

0
1456

Elon Musk a luat o pauză de la planurile cosmice cu SpaceX pentru a ne prezenta un duel inedit pentre automobile Tesla. Unul mergea pe şosea şi unul printr-un tunel săpat de Boring Company. Ce a ieşit puteţi vedea în clipul de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Maşina de pe şosea se afla în trafic normal, iar cea din tunel a parcurs liniştită 1.8 kilometri în linie dreaptă. Tunelul era săpat sub sediul SpaceX din Hawthorne, California. Evident a câştigat maşina din tunel, care a ieşit pe stradă cu 3 minute şi 8 secunde înainte să ajungă şi automobilul prins în trafic. Se pare că maşina de sub pământ a ajuns la destinaţie până ca modelul prins pe străzi să treacă de primul semafor prins pe roşu.

Trebuie precizat şi că maşina Tesla din tunel a atins o viteză maximă de 204 km/h, mult mai ridicată decât cele atinse de vehiculele prezentate de Boring Company în tuneluri în decembrie 2018. Pe atunci se mergea lent şi nu chiar lin, din cauza unei maşini de pavat care nu şi-a făcut treaba bine. Dacă nu e totul perfect plat şi neted nu se pot prinde viteze mari.

Postarea de pe Twitter vine la mai puţin de 24 de ore după ce Boring Company a primit aprobarea de a săpa tuneluri sub Las Vegas Convention Center. Proiectul are valoarea de 48.6 milioane de dolari şi va fi finalizat la fix pentru Consumer Electronics Show 2021. Se lucrează la sisteme subterane similare pentru aeroportul din Chicago, O’Hare, dar şi un tunel între DC şi Baltimore.

Susţinătorii transportului tradiţional sunt îngrijoraţi că se va crea un nou tip de ambuteiaj în aceste tuneluri.