Sony pregăteşte o nouă versiune de PlayStation VR, cu suport HDR; Debutează pe 14 octombrie

0
1088

Ciclul de upgrade pentru produsele Sony PlayStation începe să devină frustrant pentru fani. Astfel, la doar un an după debutul headsetului PlayStation VR, aflăm că o versiune nouă este în pregătire şi ar urma să debuteze pe 14 octombrie. Sony a confirmat proiectul printr-un FAQ postat pe site-ul său.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Debutul va avea loc pe 14 octombrie, iar noul headset VR va aduce un design mai comod şi un CPU superior. Pentru început produsul se va vinde în Japonia, iar zvonurile afirmă că terminalul va avea acelaşi preţ ca şi primul PS VR. Noua cască de realitate virtuală are numele de cod CUH-ZVR2 şi va implementa un nou sistem de administrare şi amplasare a cablurilor, pentru un design mai ergonomic.

Ideea este de a integra headsetul stereo prin intermediul plasării jackului de căşti în spatele terminalului. Noul procesor de la bord va oferi suport pentru HDR-passthrough, ceea ce va permite utilizatorilor să vizioneze şi să joace conţinuturi compatibile HDR. Asta se va întâmpla fără a fi nevoie de deconectarea acelui “Processor Unit” dintre televizor şi sistemul PS4.

Sony afirmă că ambalajul device-ului va fi actualizat pentru a reflecta schimbările aduse şi pentru a semnala clientului ce e nou. PlayStation VR “Pro” dacă îl putem numi aşa ar trebui să coste în jur de 400 de dolari la debut. Mă aştept să ajungă în România în 2018.