Sony lansează noul aparat foto mirrorless Alpha 9, cu senzor de 24 MP şi fotografiere silenţioasă şi fără vibraţii

0
1186

Sony a lansat un nou aparat foto mirrorless în această săptămână, modelul Alpha 9. Sony α9 este prima cameră foto full frame din lume cu senzor Exmor RS CMOS de 24.2 megapixeli şi promite să ofere viteza ridicată de fotografiere şi silenţiozitate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Alpha 9 are un senzor full frame stacked CMOS de 24.2 MP, cu suport pentru captură continuă la 20 FPS. Shutterul ajunge la 1/32.000 secunde şi avem şi 693 de puncte de autofocalizare cu 93% acoperire a frame-ului. Sony a inclus şi suport RAW 14 bit, captură video 4K full frame şi calculare AF/AE la 60 FPS. Pe lângă silenţiozitate, camera e lipsită total de vibraţii, lucru util dacă fotografiaţi animale în sălbăticie.

Stabilizarea imaginii se face pe 5 axe (în body) şi conectivitatea e de top aici, incluzând port Ethernet şi sloturi dual UHS-II SD. Sony Alpha 9 are un joystick special cu selector multiplu în spate, permiţând fotografului să schimbe focalizarea în interiorul cadrului prin apăsarea selectorului multiplu. O noutate este şi bateria Sony NP-FZ100, cu capacitate de 2.2 ori mai mare decât a modelelor full frame precedente.

Pe lângă filmarea 4K, Alpha 9 e capabil şi de filmare Full HD la 120 FPS şi cu bitrate de 100 Mbps. Sony a prezentat şi un obiectiv telefoto G Master de nouă generaţie împreună cu Alpha 9. Camera foto va sosi în Europa în iunie 2017, la preţ de 5300 de euro.

Cine vrea un mirrorless quality la preţ ceva mai mic, dar în acelaşi timp foarte solid şi dotat şi cu NFC şi WiFi, găseşte la eMAG.ro un mirrorrless Sony Alpha A6300L între timp.