Mastercard lansează cartea de credit cu scanner de amprente integrat

0
912

Pentru că viitorul fără cash e deja aici de ceva vreme, următorul pas e să scăpăm de cardurile de credit. Telefonul pare cel mai probabil înlocuitor pentru ele, dar între timp şi cărţile de credit evoluează. Mastercard a lansat o versiune de carte de credit, cu scanner de amprente inclus.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Există unele card readere care necesită semnături, altele care folosesc NFC şi unele cu PIN. Acum aceste modalităţi de autentificare sunt înlocuite de clasicul scanner de amprente, integrat pe card. Deocamdată Mastercard a lansat un program pilot în Africa de Sud, testând noul sistem. Tot ce trebuie să facă posesorul este să îşi pună degetul pe scanner şi apoi să introducă acel card în terminalul de plată.

Testele se vor extinde în curând în Asia şi Europa şi apoi va sosi şi o versiune contactless. Avantajul e clar: nu ai cum să uiţi PIN-ul şi e şi mai greu de furat un card de gen, dacă nu se fură şi degetul asociat. În plus, multă lume foloseşte PIN-uri simple ca “1234”, deci acea metodă nu era sigură, să o recunoaştem. Rămâne de văzut dacă va prinde sistemul, mai ales că în ziua de azi şi hoţii au evoluat mult.