Sony anunţă un player muzical de multe mii de euro şi căşti HiFi preţioase

0
849

Uneori mai scriem şi despre echipament audio cu preţ prohibitiv, iar acesta este unul dintre acele cazuri. Sony tocmai a anunţat un player muzical portabil care costă 6700 de euro. Se numeşte Sony DMP-Z1 şi îl detaliem mai jos, împreună cu nişte căşti noi Sony care costă cât o maşină.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sony nu e la prima ispravă de gen, având în portofoliu şi pe NW-WM1Z, un model de Walkman suflat cu aur şi costând 3300 de euro. Acum vine acest Sony DMP-Z1, un player muzical digital care costă 6700 de euro şi vine cu un ecran tactil de 3.1 inch şi un finisaj pe bază de aluminiu, dar care arată mai degrabă ca o oglindă. Şi butoanele care controlează playbackul au tot un finisaj premium.

Cheia acestui design este totuşi butonul rotund de control al volumului, complet acoperit cu aur. Evident, primim numai acustică de înaltă rezoluţie şi suport pentru compatibilitate DSD până la 11.2 MHz. La interiorul acestui device se află un amplificator de căşti de calitate ridicată, pe bază de tehnologie Asahi Kasei, cu DAC-uri duale şi un amplificator analogic.

DMP-Z1 are baterie cu 5 celule, care oferă 10 ore de playback audio pentru melodii de până la 128 kbps. Are şi 256 GB stocare, două sloturi microSD, Bluetooth şi port USB Type-C. Exista până şi o funcţie trăznită care imită sunetul de pe vinil.

Sony a mai lansat cu această ocazie şi căştile IER-Z1R, un model in ear care costă în jur de 1500 de euro. Acestea folosesc un sistem HD hybrid driver, care combină un driver dinamic de 5 mm cu un driver din aliaj de magneziu de 12 mm şi un driver Balanced Armature fabricat din acelaşi material. Exteriorul este fabricat din aliaj de zirconiu, cu imitaţie de perlă.

Ar trebui să vedem aceste produse acustice de lux în magazine la final de an.