Automobilul Apple Car ar urma să vină în intervalul 2023-2025, făcând valuri în industria auto

0
1594

Odată la câteva luni apare câte un zvon legat de aşa numitul Apple Car, automobilul Apple la care se lucrează de ani buni. Proiectul a tot fost ba anulat, va revenit, ba reconvertit într-un sistem self driving. Acum iar avem speculaţii că firma din Cupertino ar pregăti un vehicul.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

De această dată avem o autoritate în domeniul zvonurilor despre produse hardware Apple şi anume analistul Ming-Chi Kuo, care a prezis că Apple va avea o nouă categorie de produs în 2020-2023. El se referă la o pereche de ochelari Augmented Reality, dar a făcut aluzie şi la un automobil, aşa numitul Apple Car. E greu să te baţi cu giganţi ca Ford şi General Motors sau cu firmele din Asia, dar dacă Tesla a reuşit să o facă într-un interval aşa scurt, poate că şi Apple are şanse.

Vorbim totuşi despre o companie care are la îndemână 1000 de miliarde de dolari, pentru proiecte nebuneşti de gen. Ca o comparaţie Tesla valora în jur de 50 de miliarde de dolari la ultima verificare. Am învăţat să fim totuşi precauţi cu zvonuri de gen, mai ales că spre exemplu atât de popularizatul televizor Apple nu s-a mai concretizat, chiar dacă a fost menţionat în biografia post mortem a lui Steve Jobs chiar.

Industria auto are nevoie de un “disruptor” mai mare decât Tesla, care se lupta cu morile de vânt şi cu petroliştii care nu se dau duşi prea curând. Până acum proiectul auto Apple a fost cunoscut sub numele de Project Titan, dar cu câţiva ani în urmă au fost concediaţi sute de angajaţi şi mutaţi inginerii pe alte proiecte, de condus autonom. În mod inedit Apple ar putea cupla iniţiativa augmented reality cu cea auto, implementând un HUD pe parbrizul maşinilor. O maşină futuristă sună bine, dar Apple va avea nevoie de un partener uriaş şi solid care să îi producă maşinile.

Giganţii auto nu pot fi momiţi decât cu multe miliarde sau poate vedem tranzacţia secolului, cu Tesla cumpărată de Apple şi Elon Musk urcând spre postura de CEO eventual.

Sursa foto