Intel îşi va lansa propriul cip grafic în 2020; Avem teaser video

0
692

Multă vreme Intel s-a mulţumit să producă doar chipseturi şi să ofere soluţii grafice integrate, dar lucrurile se vor schimba în următorii ani. De câteva luni am tot auzit Intel ar vrea să producă propriul chipset grafic separat şi poate propria placă video separată. Acum avem extra detalii, mai jos.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Gigantul american este sub asediul celor de la ARM, care prin nume precum Qualcomm au dominat zona terminalelor mobile. Recent au început să intre şi în zona tabletelor şi laptopurilor cu ceva tupeu. AMD a început la rândul său să mişte tot mai puternic, deci Intel trebuie să ia măsuri. Intel a mai încercat cândva prin anii 90 să creeze un GPU, dar rezultatul nu a fost satisfăcător.

Ne puteam da seama că Intel a făcut progrese în această zonă făcând o comparaţie dintre soluţiile Iris şi generaţiile actuale de Intel HD Graphics. Intel a urcat pe web clipul de mai jos în care face un teaser pentru GPU-ul pe care îl va lansa peste doar 2 ani. Americanii au făcut pregătiri intense pentru acest debut, angajându-l pe fostul arhitect şef AMD Raja Koduri, care va lucra la acest proiect.

În doi ani dacă le ies pasenţele celor de la Qualcomm, ei vor ajunge să aibă GPU-uri admirabile şi care să se compare cu cele de la AMD-ATI sau poate chiar NVIDIA. Rămâne de văzut dacă Intel va ţinti doar spre zona de desktop şi laptop sau se va orienta şi spre alte terminale mobile. Sunt multe aspecte de luat în calcul, precum orientarea soluţiilor grafice Intel. Doar gaming? Crypto mining? VR? Toate 3? Aflăm în 2020.