Intel va lansa un procesor grafic dedicat în 2020

0
1035

Intel pregăteşte de ceva vreme un produs care ar trebui să alieneze partenerii producători de plăci grafice. Se pare că gigantul american vrea să producă GPU-uri separate de CPU, aşa numitele “discrete GPU”/ GPU dedicat şi asta începând din 2020.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Intel a confirmat iniţiativa prin intermediul canalelor sale oficiale de socializare. Încă nu ştim mare lucru despre acest procesor grafic separat, dar măcar avem un timeline pentru sosirea sa. Tweetul Intel include şi un link spre un articol unde era anunţat faptul că Raja Koduri se alătura companiei, după ce a plecat de la AMD. Asta se întâmpla toamna trecută.

Erau zvonuri că Intel va prezenta acest GPU la CES 2019, dar cred că mai avem de aşteptat încă un an. Intel nu a mai lansat un “discrete GPU” de foartă multă vreme, iar în ultima vreme a făcut mutări ciudate, precum lansarea de procesoare cu soluţii grafice de la AMD. Rămâne de văzut cum se va putea duela cu NVIDIA sau ATI pe viitor.

Un procesor de acest tip este o unitate de procesare grafică, care nu face parte din CPU, adică este un add on separat pe placa de bază sau un cip separat. Un “discrete GPU” are propriul său VRAM în loc să folosească RAM de sistem pentru procesarea video. Intel HD Graphics nu au fost niciodată nişte soluţii prea apreciate, dar preţul scăzut era plusul sistemelor care adoptau aşa ceva.

Acum am putea începe să vedem gaming mai solid şi la preţuri de buget.