Porsche Taycan primeşte încă un teaser – supermaşină electrică de la Porsche (Video)

0
896

Cu câteva zile în urmă aflam extra detalii despre Porsche Taycan, primul sedan complet electric al companiei germane, iar azi descoperim un nou teaser video. Aflaţi că acest model cu aer de supermaşină ar trebui să debuteze comercial în 2020 şi vine în continuarea modelului concept Porsche Mission E.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Numele “Taycan” a fost aflat recent şi se pronunţă “Tie-can”. Porsche vrea să ne ofere aici un rival pe măsura lui Tesla Model S, unul care să ajungă de la zero la 100 km/h în doar 3.5 secunde. Autonomia sa ar urma să fie de peste 482 de kilometri cu o încărcare completă a bateriilor de 90 kW. Există şi încărcare rapidă, astfel că după 20 de minute de alimentare aveţi 400 de kilometri de rulare.

Designul este unul fluid, curbat, cu aer de supermaşină şi cu moştenirea clasică Porsche. Judecând după elementele din clip împrumută din designul maşinilor Porsche care au concurat în diferite curse şi competiţii precum Le Mans 24 Hours. Seamănă mult şi cu un Porsche 911, dar cu o bară de iluminare LED modernă şi o curbură ceva mai blândă de această dată. Decupajele în corpul maşinii, făcute de dragul aerodinamicii duc cu gândul la un Audi sau Tesla.

Spatele e cu adevărat impresionant, deşi nu îmi e clar dacă primim un mini eleron sau nu, pentru că au tot apărut imagini şi video contradictorii.